Saldi popietė Thierry kepykloje ir Trijų Karalių pyrago receptas

        Lietuvoje gyvenantis prancūzas Thierry subūrė nemažą būrį maistą mylinčių žmonių, ir pakvietė vieną popietę praleisti jo kepykloje Užupyje, o kas smagiausia, dar ir patiems išsikepti Trijų Karalių pyrago sumažintą versiją. Lietuvoje mes minime Trijų Karalių šventę, o prancūzams ši šventė yra vadinamojo Trijų Karalių pyrago, su visa ceremonija ragaujamo keletą dienų iki ir po sausio 6 dienos, sinonimas. 



       Pyragas kepamas iš sluoksniuotos tešlos ir migdolinio kremo, bet gali būti gardinamas įvairiais priedais, kuriuos ir galėjome pasirinkti, vis dėlto šio pyrago stebuklas slypi mažoje, rankų darbo keramikinėje figurėlėje, kuri įkepama į pyragą (manau sausio mėnesį prancūzų odontologams pats darbymetis :)) Kai pyragas supjaustomas, tas kuris randa figurėlę, tampa tas dienos karaliumi, jam uždedama karūna, o ir šiaip sėkmė tais metais jau tikrai neapleis. 




         Na, o jeigu ir Jūs norite skaniai pradėti Naujus metus arba prijaučiate prancūziškiems kepiniams, dalinuosi receptu tiesiai iš Thierry kepyklos (šiuo pyragu prekiaus visą sausio mėnesį). Beje, nebijokite improvizuoti, pyragą galite gardinti, uogomis, vaisiais, riešutais, cukatais, šokoladu. Ragaujant jau iškepusius mūsų pyragėlius, pats Thierry savo balsą atidavė pyragui, kurio įdarui buvo panaudoti svarainiai. Taigi va, kaip gražiai gali sutarti dvi skirtingų šalių virtuvės. 

Trijų Karalių pyrago receptas

Tešla
2 sluoksniuotos tešlos lakštai
1 kiaušinio trynys
20  ml vandens.

Kremas
2 kiaušiniai
25 ml pieno
60  g cukraus pudros
30 g miltų

Pieną užvirkite. 2 kiaušinius išplakite su cukraus pudra, įmaišykite miltus. Supilkite verdantį pieną ir gerai išmaišykite. Masę supilkite į nedidelį puodą, užvirkite, pavirkite 3 min. Kremą supilkite į dubenį, palikite atvėsti ir dėkite į šaldytuvą valandai.

Migdolų įdaras
60 g minkšto sviesto
4 kiaušiniai
150 g maltų migdolų
100 g cukraus pudros.

Kiaušinių trynius iki baltumo suplakite su cukraus pudra. Į masę įmaišykite sviestą, po to – maltus migdolus. Kai kremas atvės, įmaišykite į jį migdolinę tešlą.

Pyragas
Kiaušinio trynį išplakite su vandeniu. Kepimo formą ištepkite sviestu ir dėkite pirmą sluoksniuotos tešlos lakštą, patepkite jį kiaušinio plakiniu. Ant lakšto dėkite migdolinį įdarą, bet netepkite jo iki kraštų. Dėkite antrą sluoksniuotos tešlos lakštą ir gražiai sulipdykite pirmojo ir antrojo kraštus. Pyrago viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui. Dar kartą aptepkite pyragą kiaušinio plakiniu ir kepkite 40  minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. 



Komentarai

Populiarūs įrašai