Saldi popietė Thierry kepykloje ir Trijų Karalių pyrago receptas
Lietuvoje gyvenantis prancūzas Thierry subūrė nemažą būrį maistą mylinčių žmonių, ir pakvietė vieną popietę praleisti jo kepykloje Užupyje, o kas smagiausia, dar ir patiems išsikepti Trijų Karalių pyrago sumažintą versiją. Lietuvoje mes minime Trijų Karalių šventę, o prancūzams ši šventė yra vadinamojo Trijų Karalių pyrago, su visa ceremonija ragaujamo keletą dienų iki ir po sausio 6 dienos, sinonimas.
Pyragas kepamas iš sluoksniuotos tešlos ir migdolinio kremo, bet gali būti gardinamas įvairiais priedais, kuriuos ir galėjome pasirinkti, vis dėlto šio pyrago stebuklas slypi mažoje, rankų darbo keramikinėje figurėlėje, kuri įkepama į pyragą (manau sausio mėnesį prancūzų odontologams pats darbymetis :)) Kai pyragas supjaustomas, tas kuris randa figurėlę, tampa tas dienos karaliumi, jam uždedama karūna, o ir šiaip sėkmė tais metais jau tikrai neapleis.
Na, o jeigu ir Jūs norite skaniai pradėti Naujus metus arba prijaučiate prancūziškiems kepiniams, dalinuosi receptu tiesiai iš Thierry kepyklos (šiuo pyragu prekiaus visą sausio mėnesį). Beje, nebijokite improvizuoti, pyragą galite gardinti, uogomis, vaisiais, riešutais, cukatais, šokoladu. Ragaujant jau iškepusius mūsų pyragėlius, pats Thierry savo balsą atidavė pyragui, kurio įdarui buvo panaudoti svarainiai. Taigi va, kaip gražiai gali sutarti dvi skirtingų šalių virtuvės.
Pyragas kepamas iš sluoksniuotos tešlos ir migdolinio kremo, bet gali būti gardinamas įvairiais priedais, kuriuos ir galėjome pasirinkti, vis dėlto šio pyrago stebuklas slypi mažoje, rankų darbo keramikinėje figurėlėje, kuri įkepama į pyragą (manau sausio mėnesį prancūzų odontologams pats darbymetis :)) Kai pyragas supjaustomas, tas kuris randa figurėlę, tampa tas dienos karaliumi, jam uždedama karūna, o ir šiaip sėkmė tais metais jau tikrai neapleis.
Na, o jeigu ir Jūs norite skaniai pradėti Naujus metus arba prijaučiate prancūziškiems kepiniams, dalinuosi receptu tiesiai iš Thierry kepyklos (šiuo pyragu prekiaus visą sausio mėnesį). Beje, nebijokite improvizuoti, pyragą galite gardinti, uogomis, vaisiais, riešutais, cukatais, šokoladu. Ragaujant jau iškepusius mūsų pyragėlius, pats Thierry savo balsą atidavė pyragui, kurio įdarui buvo panaudoti svarainiai. Taigi va, kaip gražiai gali sutarti dvi skirtingų šalių virtuvės.
Trijų Karalių pyrago receptas
Tešla
2 sluoksniuotos
tešlos lakštai
1 kiaušinio
trynys
20 ml vandens.
Kremas
2 kiaušiniai
25 ml pieno
60 g cukraus pudros
30 g miltų
Pieną užvirkite.
2 kiaušinius išplakite su cukraus pudra, įmaišykite miltus. Supilkite verdantį
pieną ir gerai išmaišykite. Masę supilkite į nedidelį puodą, užvirkite,
pavirkite 3 min. Kremą supilkite į dubenį, palikite atvėsti ir dėkite į
šaldytuvą valandai.
Migdolų įdaras
60 g minkšto
sviesto
4 kiaušiniai
150 g maltų
migdolų
100 g cukraus
pudros.
Kiaušinių trynius
iki baltumo suplakite su cukraus pudra. Į masę įmaišykite sviestą, po to –
maltus migdolus. Kai kremas atvės, įmaišykite į jį migdolinę tešlą.
Pyragas
Kiaušinio trynį
išplakite su vandeniu. Kepimo formą ištepkite sviestu ir dėkite pirmą
sluoksniuotos tešlos lakštą, patepkite jį kiaušinio plakiniu. Ant lakšto dėkite
migdolinį įdarą, bet netepkite jo iki kraštų. Dėkite antrą sluoksniuotos tešlos
lakštą ir gražiai sulipdykite pirmojo ir antrojo kraštus. Pyrago viršų
aptepkite kiaušinio plakiniu ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui. Dar kartą
aptepkite pyragą kiaušinio plakiniu ir kepkite 40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje
orkaitėje.
Komentarai
Rašyti komentarą