Karamelinis riešutų pyragas

       Riešutai ir karamelė - ar gali būti tobuliau? Mūsų šeimoje švenčių be šio pyrago nebūna, o kartais kepu jį dovanoms. Dalinuosi receptu, nes manau, kad dar galite pasigaminti šį skanėstą ir šioms šventėms.

Pyragui reikės:
* 1 kiaušinio
* 100 g sviesto
* 100 g grietinės
* arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
* 1.5 stiklinės miltų
* 300 g riešutų (aš naudojau migdolus, lazdyno ir anakardžio, bet galima bet kokius)
* 300 ml grietinėlės (riebios)
* stiklinės cukraus (geriausiai rudojo)
* šaukšto medaus, apelsino žievelės


        Pirmiausia pasiruošiame tešlą - įmušame kiaušinį, sudedame minkštą sviestą ir išplakame (cukraus į tešlą beveik nededu, nes riešutų įdaras labai saldus), dedame grietinę, miltus su kepimo milteliais. Miltų dedame tiek, kad tešla neliptų prie rankų ir galėtume kočioti. Dedame tešlą pusvalandžiui į šaldytuvą. Tuo tarpu pasiruošiame įdarą - užviriname grietinėlę puode, pilame cukrų, viską verdame, kol masė ima tiršėti, ruduoti (apie 10 minučių), paskui įdedame medų, įtarkuojame apelsino žievelę. Supilame riešutus, išmaišome. Pastovėjusią tešlą iškočiojame, išklojame turimą skardą, arba išspaudžiame skrituliukus ir dedame į keksiukų formeles. Tešlą pašauname 10-12 minučių į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) ir apkepame, ištraukiame ir supilame riešutų ir karamelės masę, ir dedame dar 10 minučių į orkaitę. Stebėkite riešutus, kai jie pradės ruduoti, pyragas iškepęs. 


Maisto Diletantė

Komentarai

Populiarūs įrašai