Savaitgalio vakarienė per pusvalandį - menkė cukinijos marškinėliuose

       Savaitgaliais mes ruošiam vakarienes, dažniausiai tik sau, mums dviems. Ir mes patys sau būnam didžiausi svečiai. Po mitybos uragano darbo dienomis, kai pasitaiko visko - šaldyto maisto, nelabai sveikų užkandžių, torto/sausainių/saldainių prie kavos, nepamirštant, kad būna ir 'nespėjau pavalgyt', norisi tiesiog ramiai pasigaminti skanią (ir sveiką) vakarienę ir leisti sau, ją suvalgyti neskubant, mėgaujantis, kalbantis.
       Kol cukinijų sezonas dar visai visai nepasibaigė, siūlau pasigaminti menkę cukinijų marškinėliuose su krevečių padažu. O Jums reikės:
* Viči atlantinių menkių filė be odos (tiek gabalėlių, kiek porcijų gaminsite)
* geltonos cukinijos
Viči Premius karališkų krevečių (maždaug 4-5 krevetės vienai porcijai)
* 200 ml grietinėlės
* krapų
* stiklinės basmati ryžių
* stiklinės konservuotų kukurūzų
* druskos, pipirų, citrinos


        Žuvį atšildome, gabaliukus pabarstome druska ir pipirais, galima pašlakstyti citrinos sultimis. Cukiniją supjaustome pailgomis, plonomis juostelėmis ir apsukame žuvies gabaliukus, dedame į orkaitę kepti apie 20 minučių (kepiau stikliniame inde 10 minučių uždengus, ir 10 minučių atidengus). Tuo metu, galime pasiruošti ryžius ir padažą. Aš ryžius perskalauju bent 4-5 kartus, tada išvirę jie būna labai birūs, aišku labai svarbu nepervirti. Pasūdytame vandenyje išvirusius ryžius nusunkiame ir sumaišome su kukurūzais, įtarkuojame šiek tiek citrinos žievelės. Padažui skirtą grietinėlę įkaitiname keptuvėje, sudedame krevetes, vos jos pasidaro rausvos, padažą nuimame nuo ugnies, pasūdome, dedame krapų.
       Ne daugiau pusės valandos gaminimo, neperdaugiausiai pastangų, bet rezultatas super duper :)






P.S. Jeigu domina kur Kaune pirkti pačius geriausius basmati ryžius (bei kitas kruopas, įvairiausius miltus be glitimo, žmoniškomis kainomis) parašykit komentarą, padarysiu atskirą įrašą apie tai.

Maisto Diletantė

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai