CAPO Kaunas - kai kainos kyla, o visa kita tik prastėja

Vieta: Palangos g. 9, Kaunas.
Internete: Facebook
Pasirinkimas - itališkos picos, salotos, užkandžiai.

        Capo itališko maisto restoranėlis man nuo pat pradžių kėlė rimtas simpatijas. Jauki gatvelė, maloni akiai terasa vasarą, o žiemą smagu sėdėti prietemoje viduje, aptarnavimas būdavo išimtinai malonus. Užsukdavom ir pietų, ir vakarienės, paskui Capo šiek tiek primiršom, radosi kitų vietų, kurias buvo smalsu išbandyti. Vieną penktadienio vakarą neįsitalpinom į Piccola Italia. Buon Giorno Tavernoje irgi visos vietos buvo okupuotos, taigi patraukėme į Capo. Ir vakaras prasidėjo visai neblogai, ir taip būtų baigęsis, jeigu ne:

* Aptarnavimas - meniu iš padavėjos gavome greitai. Nusiteikiau pagurkšnoti kokį smagų, saldų moterišką kokteilį, bet rekomendacijos nesulaukiau. Parašyta nebuvo, o padavėja irgi nežinojo kokteilių sudėties. Negi vaikysi žmogų klausinėti barmeno?

* Kainos - kyla su kiekvienu vizitu. Prieš kelias savaites teko skristi į Italiją, picerijoje su vaizdu į Komo ežerą valgėme nuostabias picas ir nei viena nekainavo daugiau nei 7 eurai. Gi Kaune, picerijoje su vaizdu į virtuvę (taip sėdėjome ne itin romantiškai, kone visa virtuvė kaip ant delno, ir kone galėjau stebėti ar indų plovėja tikrai gerai nuplauna likučius), picų kainos 8-10 eurų.

* Vėl aptarnavimas - aptarnaujanti mergaitė galėjo ir įspėti, kad neimkit picų, nes picų kepėjas, išeina atsipūsti ar vakarieniauti. Taip, būtent, penktadienio vakarą, apie 20 val., kuomet restoranas pilnas žmonių, picų ima ir nebekepa. Mes nesam labai alkani, todėl gaunam gėrimus ir visai smagiai stebim visą veiksmą. Picų kepėjas ateina, išeina, vėl pareina, pašneka, vėl išeina, o aš matau kaip kaupiasi užsakymai.

* Maistas - nuvylė...karštus patiekalus gavom skirtingu metu (maniškis jau buvo įnikęs į mano picą). Vištienos kepsnys (10 eurų) buvo toks neįsimintinas, kad tokį neįsimintiną maistą pateisinčiau tik valgykloje. Aliejuje permirkę salotos, pašildytos bulvės, morka užmesta kaip serviravimo elementas. Dvelkia itališka dvasia?

 

        Mano picą (čia matyt jų firminė, nes vadinasi Capo, 8 eurai) gelbėjo tik tai, kad ji buvo karšta, ir turėjo skanų padą. Valgiaraštyje kažkodėl jos sudėtis atrodė labiau kelianti apetitą. Dvi alyvuogės iš vis liūdi kamputyje. Na ir kas, kad sūrio daug, bet kokybe jis nedvelkia, yra per riebu ir per sūru, ir net lietuviškam skrandžiui per sunku.


* Ir paskutinį kartą apie aptarnavimą - linksmiausia buvo, kai mumis besirūpinanti mergaitė pati nusprendė, kad jinai verta 5 eurų arbatos, ir grąžos nesiteikė atnešti. Vaikštinėjo pro mus, kas kelias minutes, paskui sėdinėjo prie baro, o tada, kai mums pradėjo veikti principai, ir grąžos patys paprašėm, ji sugebėjo apsimesti, kad neturėjo laiko prie mūsų prieiti (ir vaidino įtikinamai). Buvo juokinga, kai su grąža gavome sulamdytą čekį, ryškiai jau gulėjusį šiukšlių dėžėje :)

Capo kažkada buvo vieta, kurią drąsiai rekomenduodavau kitiems, iki šio karto... net įdomu kaip jiems sekasi Vilniuje?

Maisto Diletantė

Komentarai

Populiarūs įrašai